Pasta na kanapki awokado-jajko-chrzan

4.5 (185 ocen)

Prosta, zdrowa i pyszna pasta na kanapki. Bez majonezu i zbędnych dodatków. Dodatek chrzanu nadaje jej konkretny smak.

Składniki:

  • dojrzałe awokado (bardzo ważne)
    duże jajko ugotowane na twardo
    1 płaska łyżeczka soku z cytryny świeżo wyciśniętego
    1 kopiata łyżka chrzanu
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Sok Jajko Pasty

Pasta na kanapki awokado-jajko-chrzan - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado obieramy, usuwamy pestkę i rozgniatamy widelcem na papkę. Polewamy sokiem z cytryny.
  • 2. Jajko ścieramy na grubych oczkach na tarce.
  • 3. Mieszamy awokado z jajkiem, dodajemy chrzan i przyprawiamy do smaku. Wyrabiamy pastę.

Porady

Pastę możemy również przyprawić swoją ulubioną przyprawą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Chrzan Cytryna Jajka Sok z cytryny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować