Pasta mięsna z kurczaka

4.5 (165 ocen)

  • 15 min

Pyszny dodatek do pieczywa.

  • 15 min

Składniki:

  • 2 filet z kurczaka,
    1 cebula,
    5 łyżek szczypiorku
    1 serek topiony śmietankowy duży,
    2 szczypty soli ziołowej
    2 szczypty pieprzu czarnego świeżo mielonego
    1 kostka rosołowa
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta mięsna z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso gotujemy w 1 litrze wody z dodatkiem kostki rosołowej. Studzimy.
    Miksujemy blenderem.
    Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę , posiekany szczypior i serek topiony .
    Miksujemy razem na "papkę ".
    Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Idealna pasta do smarowania pieczywa.

Porady

Zamiast gotować specjalnie filet z kurczaka możemy użyc ,wykorzystać ugotowane mięso z kurczaka z rosołu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować