Pasta mięsna do pieczywa

5 (168 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pasta w smaku przypomina pasztet drobiowy.Jeśli by była za mdła dodac więcej chrzanu...

Składniki:

  • Resztki pieczonego kurczaka ( ja miałam pierś i jedno udko)
    1 pęczek szczypiorku (umyty,osuszony i posiekany)
    3 duże łyzki majonezu winiary
    3 czubate łyżeczki chrzan ze słoiczka
    2 jajka ugotowane na twardo
    sól morska,pieprz świeżo mielony wg.uznania
Wystaw ocenę:

5 (168 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta mięsna do pieczywa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wszystkie składniki razem 1. Pierś i udko oskubać na mniejsze kawałki wraz ze skórką włożyć do blendera i zblendować,przełożyć do miseczki.Nastepnie do blendera włożyć jajka i również zblendować,przełożyć do mięsa.
    Dodac majonez,chrzan,szczypiorek sól i pieprz.
  • wszystko razem mieszamy i chłodzimy w lodówce 2. Wszystko razem wymieszac na jednolitą masę.Włożyć do lodówki i schłodzić.
    Podawać z ulubionym pieczywem.....
  • Smacznego :-) 3. Smacznego :-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_09-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować