Pasta kanapkowa z rzodkiewką

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Szybka, wiosenna pasta do kanapek

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - serek homogenizowany: 400 mililitrów
    - jajka: 3 sztuki
    - rzodkiewka pęczek: 1 sztuka
    - szczypiorek pęczek: 1 sztuka
    - szynka: 100 gramów
    - sól, pieprz, do smaku: 1 szczypta
    - listki bazylii: 6 sztuk

Pasta kanapkowa z rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo. Gdy będę zimne pokroić w drobna kosteczkę. Jajka wymieszać z serkiem homogenizowanym.
  • 2. Rzodkiewkę i szczypiorek opłukać i drobno pokroić. Szynkę pokroić w kosteczkę.
  • 3. Wszystko razem wymieszać. Doprawić sola i pieprzem. Tak przygotowana pastą posmarować krakersy i udekorować listkami bazylii.

Komentarze

Podobne przepisy