Pasta kanapkowa z krewetek

4.48 (176 ocen)

  • 25 min

z sosem słodko pikantnym

  • 25 min

Składniki:

  • opakowanie krewetek
    2 jajka ugotowane na twardo
    2-3 łyżki majonezu
    łyżka gotowego sosu tajskiego chilli słodkiego (tao-tao)
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (176 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta kanapkowa z krewetek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane, umyte i oczyszczone krewetki wrzucamy do wrzącej wody, gotujemy ok 10 minut. Odcedzamy. Kroimy w małą kostkę. Ugotowane jajka także. Łączymy z majonezem i sosem. Doprawiamy solą, pieprzem i jeśli ktoś lubi pieprzem cayenne, lub świeżą papryczką chilli.

Porady

Do pasty można dodać również kukurydzę i szczypiorek. Podajemy na grzankach z chleba tostowego lub krakersach.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować