Pasta kanapkowa z bakłażana

0 (0 ocen)

  • 5 min

Pyszna i zdrowa pasta kanapkowa. Używam jej również jako dipu do warzyw.

  • 5 min

Składniki:

  • 1/3 bakłażana
    oliwki czarne lub zielone (2 łyżki)
    czosnek
    szczypiorek
    sok z cytryny
    przyprawy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dip Pasty

Pasta kanapkowa z bakłażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażana pokroić na cienkie plastry. Drobno posiekać oliwki. Czosnek i szczypiorek drobno posiekać. Bakłażana opłukać pod bieżącą wodą, aby pozbyć się goryczki i dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Ułożyć na średnio rozgrzanej patelni grillowej. Grillować przez kilka minut z dwóch stron aż zmięknie i zbrązowieje. Posypać pieprzem i przyprawami. Bardzo drobno posiekać. Skropić sokiem z cytryny, wymieszać z czosnkiem i szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować