Pasta jajeczno-koperkowa

0 (0 ocen)

  • 30 min

Zdrowa i smaczna pasta kanapkowa.

  • 30 min

Składniki:

  • 8 jajek
    2 pęczki kopru
    1 mała szalotka
    łyżeczka curry
    4 łyżki majonezu
    4 łyżeczki musztardy
    1-2 łyżki oliwy z oliwek (można dodać olej konopny)
    pieprz, sól

Pasta jajeczno-koperkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo i zetrzeć na tarce lub drobno skroić.
  • 2. Koperek drobno posiekać. Cebulę skroić w drobną kostkę.
  • 3. Do składników dodać, majonez, musztardę, oliwę oraz przyprawić przyprawami. Wszystko dokładnie wymieszać.

Porady

Polecam dodać olej konopny ze względu na jego właściwości oraz pyszny lekko orzeszkowo-pestkowy smak.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy