Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

0 (0 ocen)

Smaczna i prosta w przygotowaniu pasta o kremowej konsystencji, doskonała do kanapek jak i również do wafli ryżowych.

Składniki:

  • 100 g serka topionego
    6-8 jajek
    3-4 łyżki majonezu
    szczypiorek
    sól
    pieprz

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo i studzimy.
    Do miski dodajemy ugotowane jajka, serek topiony, majonez oraz posiekany szczypiorek, następnie wszystko miksujemy (blenderem albo mikserem).
    Pastę doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i podajemy z pieczywem.

Porady

Majonez dodajemy według własnego upodobania, jeżeli wolimy aby pasta była bardziej gęsta, można dodać więcej majonezu i na odwrót.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy