Pyszna pasta jajeczna z dodatkiem oliwek oraz rzodkiewki urozmaici niejedną kanapkę. Można ją podać na śniadanie, kolację lub przystawkę. Polecam również podaną na krakersach.
Składniki:
7 dużych jajek ugotowanych na twardo
100 g zielonych oliwek drylowanych nadziewanych pastą paprykową
1 mały pęczek rzodkiewek (80 g)
1 duży ząbek czosnku
po 1 kopiastej łyżce posiekanych ziół – koperku, lubczyku, mięty, bazylii
3 łyżki majonezu
sól do smaku
papryka ostra mielona do smaku
Pasta jajeczna z oliwkami i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Obrane jajka oraz rzodkiewkę zetrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej. Dodać obrany i starty na drobnych oczkach tarki jarzynowej czosnek, dołożyć posiekane oliwki. Składniki wymieszać z majonezem.
2.Następnie dodać posiekane zioła i przyprawy do smaku – ponownie wymieszać.
Komentarze