Pasta jajeczna z oliwkami i rzodkiewką

0 (0 ocen)

Pyszna pasta jajeczna z dodatkiem oliwek oraz rzodkiewki urozmaici niejedną kanapkę. Można ją podać na śniadanie, kolację lub przystawkę. Polecam również podaną na krakersach.

Składniki:

  • 7 dużych jajek ugotowanych na twardo
    100 g zielonych oliwek drylowanych nadziewanych pastą paprykową
    1 mały pęczek rzodkiewek (80 g)
    1 duży ząbek czosnku
    po 1 kopiastej łyżce posiekanych ziół – koperku, lubczyku, mięty, bazylii
    3 łyżki majonezu
    sól do smaku
    papryka ostra mielona do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pasta jajeczna z oliwkami i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta jajeczna z oliwkami i rzodkiewką 1. Obrane jajka oraz rzodkiewkę zetrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej. Dodać obrany i starty na drobnych oczkach tarki jarzynowej czosnek, dołożyć posiekane oliwki. Składniki wymieszać z majonezem.
  • Pasta jajeczna z oliwkami i rzodkiewką 2. Następnie dodać posiekane zioła i przyprawy do smaku – ponownie wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować