Pasta jajeczna z cukinią i serkiem topionym

0 (0 ocen)

W lecie, gdy warzyw pod dostatkiem, warto przygotowywać różnorodne potrawy z ich udziałem. Proponuję pyszną pastę do chleba z dodatkiem cukinii.

Składniki:

  • 8 jajek ugotowanych na twardo
    100 g sera topionego Gouda 16% tłuszczu
    2 mniejsze cukinie (łącznie 450g)
    10 cm-owy kawałek pora
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki posiekanej bazylii (np. 1 łyżka zielonej i 1 łyżka fioletowej)
    2 łyżki oleju
    1 łyżeczka kminku całego
    sól do smaku
    pieprz biały mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pasta jajeczna z cukinią i serkiem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta jajeczna z cukinią i serkiem topionym 1. Cukinię pokroić w bardzo małą kostkę, pora posiekać, czosnek obrać i także posiekać. Warzywa dusić na rozgrzanym oleju 15 min - wystudzić. Następnie dołożyć ser i bazylię - wymieszać. Dodać obrane ze skorupek i starte na drobnych oczkach tarki jarzynowej jajka i ponownie wymieszać. Pastę doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować