Pasta jajeczna

4.5 (181 ocen)

  • Dla 4 osób

Idealna do świeżo upieczonego, domowego chleba.

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 3 jajka
    100 g sera ementaler
    1/2 pęczka szczypiorku
    2 łyżki majonezu
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać ze skorupek. Następnie drobno je posiekać i wrzucić do miseczki. Ementaler zetrzeć na tarce o małych oczkach ( ja użyłam tarki do parmezanu) i dodać do jajek. Szczypiorek umyć i drobno posiekać, dodać do pozostałych składników. Na koniec dodać majonez, sól, pieprz i całość dokładnie wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować