Pasta do pieczywa z pestkami dyni

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Lekko orzechowa, przyjemnie chrupiąca pasta do smarowania pieczywa.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kremowy biały serek: 150 gramów
    - pestki dyni: 4 łyżki
    - olej z pestek dyni: 1 łyżka
    - ostra musztarda: 1.5 łyżeczki
    - sól: 1 szczypta

Pasta do pieczywa z pestkami dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pestki dyni prażymy na suchej patelni. 3 łyżki pestek drobno siekamy, 1 łyżkę pozostawiamy w całości.
  • 2. Do serka dodajemy posiekane pestki dyni, musztardę, olej i sól. Rozcieramy na gładką masę. Przed podaniem dekorujemy całymi pestkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy