Pasta do chleba z papryki i cukinii

4.45 (187 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • Łatwy

Niskokaloryczna pasta do kanapek.

  • Łatwy

Składniki:

  • - papryka (czerwona): 125 gramów
    - cukinia (obrana i bez gniazd nasiennych): 750 gramów
    - cebula: 250 gramów
    - koncentrat pomidorowy: 125 gramów
    - czosnek (ząbki): 3 sztuki
    - pieprz: 0.5 łyżeczki
    - papryka (słodka): 0.5 łyżeczki
    - curry: 0.5 łyżeczki
    - bazylia: 1 szczypta
    - sól: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.45 (187 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Pasty

Pasta do chleba z papryki i cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na tarce zetrzeć cukinię, paprykę i cebulę. Każde warzywo nasolić w osobnych miseczkach i odstawić na godzinę. Po tym czasie odcisnąć z soku. Włożyć wszystko do garnka i gotować pół godziny, często mieszając. Następnie dodać przyprawy i gotować jeszcze 5 minut.
  • 2. Można zmiksować blenderem, jeśli chcemy mieć pastę idealnie gładką. Ja nie miksowałam.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Cukinia Koncentrat pomidorowy Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować