Pasta brokułowo-jajeczna

4.5 (193 ocen)

  • 20 min

Bezmięsne, pyszne smarowidło na kanapki lub imprezowe krakersy. Polecam.

  • 20 min

Składniki:

  • 5 różyczek świeżego brokuła
    5 ugotowanych na twardo jaj
    1 kulka mozzarelli
    2 łyżki jasnego sezamu
    1 łyżeczka chrzanu
    Sol, Sól czosnkowa, pieprz ziołowy do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Pasty

Pasta brokułowo-jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Różyczki brokułu umyć, osuszyć i ugotować w osolonym wrzątku do miękkości. Odcedzić, włożyć do miski i rozgnieść widelcem na papkę.
  • 2. Jajka obrać ze skorupek i pokroić w drobną kostkę. Dodać do brokułu, wymieszać.
  • 3. Mozzarellę osączyć, włożyć do miseczki, rozgnieść widelcem i dodać do pozostałych składników. Wymieszać i przyprawić chrzanem, solą czosnkową oraz pieprzem ziołowym.
  • 4. Sezam uprażyć na rumiano w suchej patelni. Jeszcze gorący dodać do pasty i dobrze wymieszać.
  • 5. Do podania schłodzić w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować