Pasta brokułowa

4.5 (175 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 15 min

Potrawę wymyśliłam razem z ukochaną ciocią.

  • 15 min

Składniki:

  • 1-2 małe brokuły lub op. mrożonych brokułów
    op. sera feta
    3-4 ząbki czosnku
    op. krakersów (lub kilka kromek chleba)
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta brokułowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuły myjemy i dzielimy na różyczki. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Fetę kroimy w małą kostkę.
  • 2. Brokuły gotujemy 5-6 minut (nie solimy!). Odcedzamy i studzimy. Mieszamy z fetą i czosnkiem. Miksujemy na jednolitą masę. Wstawiamy do lodówki na 30 minut. Podajemy z krakersami.

    Aby pasta nie była za słona, fetę można zanurzyć na pół godziny w zimnej wodzie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Czosnek Krakersy

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować