Pasiaczek

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Pasiaste ciasto w kolorowych barwach ma nie tylko śliczny wygląd, ale też niepowtarzalny smak. Mimo iż czasochłonne, warto by zobaczyć, jak chętnie każdy sięga po dokładkę.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 4 galaretki (różne kolory)
    3 serki homogenizowane waniliowe
    owoce
    paczka biszkoptów
    3 łyżki kakao

Pasiaczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kakao zalać wodą. Biszkopty maczać w kakao i układać w tortownicy jako spód.
  • 2. W 1/2 szklanki wrzątku rozpuścić galaretkę. Odstawić aby ostygła. Wymieszać z 1 serkiem. Tężejącą masę wylać na biszkoptowy spód. Wstawić do lodówki by warstwa zastygła. Podobnie robimy z kolejnymi dwoma warstwami.
  • 3. Ostatnią galaretkę rozpuścić w 0,5l wrzątku. Owoce ułożyć na stężałych masach a następnie zalać całość tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy