Pascha z owocami kandyzowanymi

4.5 (150 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Smak tej paschy jest niepowtarzalny, a to za sprawą sera domowej roboty. Deser zawsze się udaje. Wystarczą inne dodatki, by zmienił się wygląd paschy i jej smak.

Składniki:

  • ● mieszanka owoców kandyzowanych (keksowa)
    ● 2 litry tłustego mleka
    ● 450 ml śmietany
    ● 6 żółtek
    ● 2 opakowania cukru waniliowego
    ● kostka masła
    ● szklanka cukru
    ● kilka kropel aromatu waniliowego
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pascha z owocami kandyzowanymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pascha z owocami kandyzowanymi 1. Mleko wlewamy do dużego
    garnka, dodajemy cukier waniliowy,
    żółtka i śmietanę. Gotujemy
    na wolnym ogniu, od czasu
    do czasu mieszając, aż wytrąci
    się ser.
  • Pascha z owocami kandyzowanymi 2. Ser odcedzamy na sicie (najlepiej
    o jak najdrobniejszych
    oczkach). Odstawiamy do wystudzenia.
  • Pascha z owocami kandyzowanymi 3. Masło ucieramy z cukrem na
    gładką masę. Mieszamy z serem.
    Dodajemy aromat i owoce
    kandyzowane (część odkładamy
    do posypania), mieszamy.
    Ser wlewamy do formy i wstawiamy
    do lodówki, aby stężał.
    Przed podaniem dekorujemy
    owocami kandyzowanymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować