Smak tej paschy jest niepowtarzalny, a to za sprawą sera domowej roboty. Deser zawsze się udaje. Wystarczą inne dodatki, by zmienił się wygląd paschy i jej smak.
Pascha z owocami kandyzowanymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mleko wlewamy do dużego
garnka, dodajemy cukier waniliowy,
żółtka i śmietanę. Gotujemy
na wolnym ogniu, od czasu
do czasu mieszając, aż wytrąci
się ser.
2.Ser odcedzamy na sicie (najlepiej
o jak najdrobniejszych
oczkach). Odstawiamy do wystudzenia.
3.Masło ucieramy z cukrem na
gładką masę. Mieszamy z serem.
Dodajemy aromat i owoce
kandyzowane (część odkładamy
do posypania), mieszamy.
Ser wlewamy do formy i wstawiamy
do lodówki, aby stężał.
Przed podaniem dekorujemy
owocami kandyzowanymi.
Komentarze