Pascha z galaretkami

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Średni

Wspanialy deser na wialkanocny stól

  • Dla 3 osób
  • Średni

Składniki:

  • - ser biały zmielony: 350 gramów
    - smietana 22%: 0.5 szklanki
    - cukier: 0.5 szklanki
    - wanilia laski: 1 sztuka
    - masło: 10 dekagramów
    - żółtka jajek: 3 sztuki
    - Żelatyna: 2 łyżeczki
    - galaretki różno kolorowe: 3 sztuki
    - daktyle: 3 sztuki
    - rodzynki: 2 łyżki

Pascha z galaretkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pascha z galaretkami 1. Ser zmielić. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać śmietanę i miąsz z laski wanilii, postawić na ogniu i ogrzewać aż do zgęstnienia, nie gotować. Rozpuścić żelatynę w odrobinie wody. Ser zmiksować z masłem dodać krem waniliowy i rozpuszczoną żelatynę. Dodać trochę pokrojonej w kosteczkę galaretki, kilka pokrojonych daktyli i garść rodzynek, wymieszać i przelać masę w wyłożone gazą pojemniczki.

    Po kilku godzinach wyjąć z pojemniczków, zdjąć gazę i udekorować galaretką i owocami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy