Pascha wielkanocna

4.51 (168 ocen)

  • 60 min

Pascha to tradycja mojej babci, nie może zabraknąć na świątecznym stole.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg twarogu półtłustego
    5 żółtek
    1 szklanka śmietany
    30 dkg cukru
    1 cukier waniliowy
    20 dkg masła
    25 dkg bakalii
Wystaw ocenę:

4.51 (168 ocen)

Zobacz również:

Desery Pascha

Pascha wielkanocna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-24ptect 1. Bakalie pokroić drobno. Ser przekręcić przez maszynkę. Żółtka z cukrem ubić na parze. Gdy przestygną, dodać masło , zmiksować na puszystą masę.Następnie dodać ser, dalej miksować, dodać śmietanę. Do masy wrzucić bakalie , wymieszać.
  • image-19vd6ft 2. Okrągłą plastikową miseczkę posmarować masłem, wlać masę, wyrównać i wstawić do lodówki na 24 godz. Po zastygnięciu miskę zanurzyć w gorącej wodzie. Paschę wyjąć na talerz i udekorować bakaliami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować