Pascha w wersji mini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Twarog mielimy badz rozdrabniamy widelcem.
Żółtka ucieramy z cukrami na parze, do momentu az cukry sie rozpuszcza.
Stopniowo dodajemy ser, nastepnie wlewamy śmietankę.Ubijamy.
Gdy masa bedzie jednolita wsypujemy sparzone rodzynki i delikatnie mieszamy juz łyzka.
Probujemy mase czy jest dostatecznie słodka-bo to wiadomo rzecz gustu.
2.Mase serowa przekladamy do pucharka na lody lub do salaterki wyscielonej pieluchą tetrową lub gazą.
Przyduszamy czyms cięzkim np.słoiczkiem z wodą lub mniejsza salaterka.
Odstawiamy na ok 12 godzin(najlepiej na noc) do lodowki.
3.Po minionym czasie wyjmujemy ostroznie pasche z pieluchy.Dekorujemy owocami kandyzowanymi.
Porady
Owoce kandyzowane mozemy tez dac do srodka paschy.
Z podanej porcji wychodzi 2 pucharki paschy.
Komentarze