pascha w wersji mini

0 (0 ocen)

  • 20 godz.

Takie małe paschy goszcza na moim stole wielkanocnym.Kazda dzielimy na 4 czesci i zajadamy.

  • 20 godz.

Składniki:

  • 35 dkg twarogu,
    2 żółtka,
    100 ml smietany 30%,
    garsc rodzynek,
    4 łyżki cukru,
    2 cukry waniliowe
    owoce kandyzowane
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pascha

Pascha w wersji mini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twarog mielimy badz rozdrabniamy widelcem.
    Żółtka ucieramy z cukrami na parze, do momentu az cukry sie rozpuszcza.
    Stopniowo dodajemy ser, nastepnie wlewamy śmietankę.Ubijamy.
    Gdy masa bedzie jednolita wsypujemy sparzone rodzynki i delikatnie mieszamy juz łyzka.
    Probujemy mase czy jest dostatecznie słodka-bo to wiadomo rzecz gustu.
  • 2. Mase serowa przekladamy do pucharka na lody lub do salaterki wyscielonej pieluchą tetrową lub gazą.
    Przyduszamy czyms cięzkim np.słoiczkiem z wodą lub mniejsza salaterka.
    Odstawiamy na ok 12 godzin(najlepiej na noc) do lodowki.
  • 3. Po minionym czasie wyjmujemy ostroznie pasche z pieluchy.Dekorujemy owocami kandyzowanymi.

Porady

Owoce kandyzowane mozemy tez dac do srodka paschy. Z podanej porcji wychodzi 2 pucharki paschy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

pascha

To może cię zainteresować