Parówkowe serduszka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem świeżo upieczoną mężatką. Lubię sprawiać mężowi kulinarne niespodzianki, a on potrafi to docenić.

Składniki:

  • ● 4 długie parówki
    ● 3 jajka
    ● 2 kromki chleba tostowego
    ● 5 dag żółtego sera
    ● sól
    ● pieprz
    ● zioła prowansalskie
    ● łyżka masła

Parówkowe serduszka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Parówki przecinamy wzdłuż
    na pół do ok. 4/5 długości. Formujemy
    serduszka: wywijamy rozcięte końce na zewnątrz
    i spinamy wykałaczkami u dołu.
    Ser ścieramy na tarce o małych
    oczkach. Chleb kroimy w małą
    kostkę. Mieszamy z serem
  • 2. Na patelni roztapiamy masło,
    wkładamy parówki, środek wypełniamy
    chlebem z serem.
    Podsmażamy.
  • 3. Jajka rozkłócamy, doprawiamy
    solą, pieprzem i ziołami.
    Wlewamy na chleb z serem.
    Smażymy ok. 2 minut pod przykryciem.
    Serca odwracamy
    i jeszcze chwilę smażymy

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2010

Komentarze

Podobne przepisy