Parówki z ziemniakami i pieczarkami w waflach tortowych

4.48 (202 ocen)

Ziemniaki można jeść na wiele sposobów. Te parówki z ziemniakami na obiad są idealne.

Składniki:

  • 1 opakowanie wafli tortowych
    20 parówek
    2 kg ziemniaków
    2 łyżki masła
    2 cebule
    80 dkg pieczarek
    sól
    2 jajka
    bułka tarta
    olej
Wystaw ocenę:

4.48 (202 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Parówki z ziemniakami i pieczarkami w waflach tortowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki gotujemy , przeciskamy przez praskę doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Masło roztapiamy i maścimy ziemniaki. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy, pieczarki kroimy w plasterki i dodajemy do cebuli, chwilę smażymy.
  • Parówki z ziemniakami i pieczarkami w waflach tortowych 2. Każdy wafel kroimy na 4 części, w opakowaniu jest 5 więc wyjdzie nam 20 kawałków. Parówki obieramy z osłonek. Każdy kawałek andruta smarujemy ciepłymi ziemniakami, na ziemniaki rozsmarowujemy pieczarki i dajemy parówkę i zwijamy.

    Każdy rulonik obtaczamy w rozbitym jajku i bułce tartej, smażymy na złoty kolor z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki Pieczarki Wafle Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować