Parówki z szynki w cieście francuskim

4.5 (162 ocen)

  • 30 min

Idealna przekąska na ciepło jak i na zimno

  • 30 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    10 parówek z szynki
    olej

    papier do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki

Parówki z szynki w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozwinąć, posmarować olejem, Następnie pokroić w 1,5 cm paski (10 szt). Każdą parówkę owinąć ciastem francuskim. Piekarnik rozgrzać do temp. 175°C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, poukładać parówki, wstawić do piekarnika. Piec ok. 10-15 min. Ciasto powinno nabrać złotego koloru.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować