Parówki z farszem warzywnym

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Jestem na urlopie wychowawczymi zajmuję się 2-letnią córeczką. Gdy Natalka po południu zasypia, ja w kuchni wymyślam nowe dania na obiad dla naszej rodziny

  • 20 min

Składniki:

  • ● puszka kukurydzy
    ● cebula
    ● czerwona papryka
    ● łyżka oleju
    ● 60 dag grubych parówek
    ● łyżka masła
    ● sól, pieprz
    ● keczup

Parówki z farszem warzywnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • papryka czerwona 1. Kukurydzę osączamy. Cebulę
    obieramy i kroimy w kostkę.
    Paprykę myjemy, przekrawamy
    i usuwamy gniazdo nasienne,
    miąższ kroimy w małą kostkę
  • Cebulę i paprykę dusimy na rozgrzanym oleju 2. Cebulę i paprykę dusimy na
    rozgrzanym oleju ok. 10 minut.
    Wsypujemy kukurydzę. Doprawiamy
    solą i pieprzem
  • Parówki głęboko nacinamy 3. Parówki głęboko nacinamy
    wzdłuż i podsmażamy na maśle
    (najpierw naciętą stroną na dół, potem odwracamy). Napełniamy
    obficie warzywami
    i polewamy keczupem.

Porady

Aurelii Włodarczyk Parówki można zastąpić serdelkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2010

Komentarze

Podobne przepisy