Parówki w szlafroczkach

0 (0 ocen)

:-) Gorąco polecam (-:

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
    1/2 kostki masła
    szczypta soli
    1-2 łyżki wody
    musztarda lub keczup
    4 grube parówki
    1 żółtko
    1 łyżka śmietany
    ulubione przyprawy (ja użyłam ziół prowansalskich)

Parówki w szlafroczkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • - 1. Z mąki, masła, wody i soli zagnieść ciasto. Schłodzić. Rozwałkować, posmarować musztardą i posypać ulubionymi przyprawami.
  • - 2. Pokroić na trójkąty. Parówki pokroić i ułożyć wzdłuż podstawy trójkąta, zrolować.
  • - 3. Ciasto można również posmarować keczupem.
  • 4. Ułożyć na blasze. Piec 15 min. w temp. 180*C. Na 6 min. przed końcem pieczenia posmarować żółtkiem roztrzepanym ze śmietaną

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy