Parówki w pierzynce z pieskiem.

0 (0 ocen)

  • 20 min

Ta potrawa nie wymaga dużo czasu by stworzyć takie danie.

  • 20 min

Składniki:

  • 4 parówki
    1gotowe ciasto francuskie
    ser żółty w plastry
    1 Jajko do posmarowania ciasta
    ketchup

Parówki w pierzynce z pieskiem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Parówki ułóż na cieście i połóż ser żółty. 1. Ciasto francuskie podzielić na dwie części. Każdą parówkę przeciąć wzdłuż i układać na pierwszym cieście, ser żółty położyć na parówki.
  • całość przykryj drugim ciastem. 2. Przykryć drugą częścią ciasta, brzegi po zlepiać. Całość posmarować jajkiem wierzch ciasta. Zapiekać w nagrzanym piekarniku 10-12 minut w 220 stopni C
  • Parówki w pierzynce z pieskiem.1 3. Parówki podawać z ketchupem , sałatką i pomidorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy