Parówki w naleśnikach

4.51 (192 ocen)

  • 15 min

Naleśniki nie muszą być podawane tylko na słodko...

  • 15 min

Składniki:

  • Naleśniki- mąka 25 dkg, mleko 1 szklanka, woda gazowana 1 szklanka, jajka 2 sztuki. Parówki cienkie 7 sztuk, keczup, bułka tarta 2 łyżki, oliwa 4-5 łyżek, jajko 1 sztuka, ser żółty 5 dkg.
Wystaw ocenę:

4.51 (192 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Parówki w naleśnikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na naleśniki wymieszać mikserem. Odstawić na 10 minut. Smażymy naleśniki na patelni teflonowej bez tłuszczu.
  • 2. Każdy naleśnik smarujemy cienko keczupem. Układamy parówkę, posypujemy startym serem. Zwijamy ciasno w rulonik.
  • 3. Naleśniki panierujemy w jajku i tartej bułce. Na rozgrzanej oliwie smażymy z wszystkich stron. Podajemy na gorąco.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować