Parówki w musztardowym sosie

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Jestem gospodynią domową i mamą trójki dorosłych dzieci. Bardzo dużo czasu spędzam w kuchni, bo mam grono przyjaciół, których często goszczę. Przepis przesłała Wiesława Dobrychłop

  • Łatwy

Składniki:

  • - parówki (cienkie): 60 dekagramów
    - masło: 2 łyżki
    - mąka: 2 łyżki
    - bulion drobiowy (lub warzywny): 2 szklanki
    - musztarda (delikatesowa): 2 łyżki
    - chrzan (starty): 1.5 łyżeczki
    - kwaśna śmietana 18%: 4 łyżki
    - vegeta (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - sól (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - pieprz (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - szczypiorek: 1 pęczek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Parówki w musztardowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Robimy sos: masło roztapiamy
    na patelni, wsypujemy mąkę
    i mieszając, podsmażamy.
    Rozprowadzamy zimnym bulionem.
    Doprawiamy solą, pieprzem,
    vegetą i musztardą.
    Gotujemy kilka minut, co jakiś
    czas mieszając. Dodajemy
    śmietanę, chrzan i mieszamy.
  • 2. Szczypiorek myjemy, osuszamy
    i drobno kroimy. Z parówek
    zdejmujemy osłonki. Kroimy
    w plasterki, wkładamy do
    gorącego sosu musztardowego
    i mieszając, na małym ogniu
    doprowadzamy do wrzenia. Posypujemy
    szczypiorkiem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować