Parówki w cieście francuskim z sezamem

5 (166 ocen)

  • 35 min

Wiem, że na PP pojawiło się mnóstwo przepisów na to danie. Jednak postanowiłam podzielić się swoim pomysłem, który bardzo chwalą osoby próbujące tych parówek :) Proste, tanie, łatwe - polecam studentom.

  • 35 min

Składniki:

  • 6 parówek delikatesowych,
    op. ciasta francuskiego,
    12 plastrów żółtego sera,
    keczup łagodny,
    vegeta,
    1 żółtko,
    sezam do posypania.
Wystaw ocenę:

5 (166 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Parówki w cieście francuskim z sezamem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto rozwijamy i dzielimy na 12 kwadratów. Każdą część smarujemy cienko keczupem i oprószamy vegetą. Następnie układamy po plastrze sera. Obrane z folii parówki kroimy na pół i każdą połówkę układamy na plastrze ciasta (najlepiej na brzegu). Zawijamy ciasno w rulony, smarujemy żółtkiem i posypujemy sezamem.
  • 2. Piekarnik ustawiamy na 180 stopni. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i układamy parówki w cieście jedna obok drugiej. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 25 minut (aż się zarumienią).

Porady

Najlepiej smakują jeszcze ciepłe, choć można je jeść także na zimno. Doskonałe jako dodatek do kubka barszczu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować