Parówki w cieście francuskim - kwiat

5 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

Ciasto francuskie - moje ulubione.

  • 15 min

Składniki:

  • 6 parówek

    1 ciasto francuskie

    Jajko do posmarowania ciasta
Wystaw ocenę:

5 (196 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki

Parówki w cieście francuskim - kwiat - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Parówki w cieście francuskim 1. Ciasto francuskie podzielić na sześć prostokątów.
  • Parówki w cieście francuskim 2. Każdą parówkę zawinąć w prostokąt.
  • Parówki w cieście francuskim 3. Parówki ponacinać w równych odstępach,ja użyłam do tego pałeczek do sushi,aby parówek nie przeciąć do samego końca.
  • Parówki w cieście francuskim 4. Parówki zwinąć tworząc koło,końce spiąć wykałaczką. Rozdzielić płatki te które są ze sobą posklejane,uformować kwiat.
  • Parówki w cieście francuskim 5. Całość posmarować jajkiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec ok.20-25 minut.
  • Parówki w cieście francuskim 6. Parówki podawać z ketchupem i dowolną sałatką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_04-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować