Parówki smażone w cieście naleśnikowym

4.45 (176 ocen)

  • 10 min

Parówki smażone w cieście naleśnikowym z dodatkiem curry, świeżej papryczki chili oraz szałwii z żółtym serem w środku.

  • 10 min

Składniki:

  • 6 parówek
    2 plasterki żółtego sera, użyłam Maasdamera

    ciasto naleśnikowe:
    2 jajka
    pół szklanki mleka
    szklanka mąki
    łyżka sosu sojowego
    1/4 szklanki wody mineralnej
    łyżeczka curry
    papryczka chili
    kilka listków świeżej

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.45 (176 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Parówki smażone w cieście naleśnikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0wbqwqb 1. Parówki nacinamy. W nacięcia wkładamy kawałki sera. Każdą parówkę nadziewamy na długą wykałaczkę.
  • 2. Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w dzbanie blendera i miksujemy do połączenia składników. Ciasto powinno być dosyć gęste tak by oblepiło parówki. Jeśli mamy czas to ciasto odstawiamy na 30-60 minut, by zgęstniało. Przygotowane ciasto mieszamy i zanurzamy w nim parówki. Smażymy w głębokim tłuszczu na rumiany kolor.

Porady

Parówki smażę pojedynczo w wysokim garnuszku trzymając za wykałaczkę. Parówki możemy podawać nadziane na wykałaczki lub jeśli wolimy możemy przed podaniem je wyjąć. Parówki podajemy z keczupem lub ulubionym sosem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować