PARÓWKI PO WĘGIERSKU

0 (0 ocen)

Te danie najlepiej przyrządza mój mąż, wychodzi mu świetnie:)

Składniki:

  • ok 8 parówek
    20-30 dag pieczarek
    cebula
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    2 łyżki mąki
    1/2 szkl. kwasnej śmietany
    2 kostki rosołowe
    sól, pieprz, przyprawa do grila
    papryka słodka
    natka pietruszki

Parówki po węgiersku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Parówki pokroić w plasterki oraz obsmażyć na patelni, w trakcie posypac przyprawą do grila.
    Cebulę pokroić w kostkę, pieczarki w plasterki i również podsmażyc.
  • 2. Dodać parówki i podlac wodą, tak aby wszystko było przykryte.
    Dusić chwile z kostkami rosolowymi, koncentratem i papryką słodka.
  • 3. Zagęścić mąką i śmietaną, doprawić. Na końcu dodać pokrojoną natkę pietruszki.

    Można rownież podawać z ryżem lub ziemniakami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy