Parówki po diabelsku

4.5 (182 ocen)

  • 30 min

Bardzo smaczna potrawa i zdrowa .:)

  • 30 min

Składniki:

  • 3 duże cebule,3 duże marchewki, 1 seler, 1 pietruszka,Kubek rosołu,2 małe pory, 0.5kg pieczarek, 2 papryki czerwona i żółta, 0.5 kg parówek, puszka kukurydzy ,puszka pomidorów. kilka łyżek przecieru pomidorowego ,1 sloik sosu slodko-kwaśnego, przyprawy do smaku(sól, pieprz, ziarenka smaku, zile angielkie i liśc laurowy)
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Parówki po diabelsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. cebule pokroic w kostke marchewki i pietruszke i selera zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystko razem dusić w głębokim rondlu na oleju do miękkości , dodać kubek rosołu.
  • 2. Pory skroić w kółka,dodać do podduszonych warzyw,pieczarki i papryke skroić w paski i również dodać do rondla. Po chwili dodać parówki pokrojone w cienkie kółeczka wszystko razem wymieszać i pogotować do miękkości.
  • 3. Następnie dodać sos słodko- kwaśny i koncentrat pomidorowy oraz Pomidory w puszce i odsączoną kukrydze .Doprawić do smaku na sam koniec vegeta pieprzem i reszta przypraw.Pogotować ok 15 min .

Porady

Zamiast parówek można dodać kiełbaske .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować