Paróweczki w waflu

4.49 (169 ocen)

  • 60 min

Robię je kiedy mam ochotę na coś innego. Są pyszne i sycące :)

  • 60 min

Składniki:

  • Ok. 1- 1,5 kg ziemniaków
    opakowanie kwadratowych wafli
    0,5 kg parówek
    2 jajka
    łyżka masła
    sól, pieprz, bułka tarta do panierowania, olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Paróweczki w waflu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdy płat wafla przeciąć na 4 mniejsze kwadraty.
  • 2. Ziemniaki obrać, umyć i ugotować w osolonej wodzie. Do gorących dodać łyżkę masła i szybko podusić.
  • 3. Z parówek zdjąć osłonki. Na każdym kawałku wafla rozsmarować gorące ziemniaki i zostawić na chwilę, by wafel zmiękł.
    Po kilku minutach na na każdym przy brzegu położyć parówkę i zwinąć w roladkę.
  • 4. Każdą roladkę panierować w rozkłóconych jajkach z dodatkiem soli i pieprzu a następnie w bułce tartej i smażyć na oleju z każdej strony na złoto.

    Smacznego :)

Porady

Do ziemniaków można dodać pokrojoną i zeszkloną na maśle cebulę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować