Parowane pierożki z surimi

4.5 (155 ocen)

  • 25 min

mój pomysł na troche inne pierogi z rybnym nadzieniem

  • 25 min

Składniki:

  • - połowa opakowania paluszków o smaku surimi
    - szklanka mąki
    - pół szklanki gorącej wody
    - łyżeczka oleju
    - szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Dania główne

Parowane pierożki z surimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Najpierw trzeba zarobić ciasto. W tym celu na stolnicy należy wymieszać mąkę z sola i olejem i dodawać po odrobinie wody aż uda nam się zagnieść elastyczne ciasto. Następnie musimy je rozwałkować na naprawdę cienki blacik i szklanką powykrawać kółka.
  • 2. Paluszki surimi pokroić na drobną kostkę i wyłożyć na każde wykrojone kółeczko z ciasta. Aby skleić pierożki możemy posmarować brzegi ciasta wodą i nadać im dowolny kształt. (u mnie były to małe sakiewki)
  • 3. Gotowe pierożki należy gotować na parze przez około 10 minut.

Porady

świetnie smakują w towarzystwie ugotowanych brokułów

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Surimi (paluszki krabowe) Mąka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować