Paranty nadziewane

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Przepis pochodzi z kuchni indyjskiej

  • 30 min

Składniki:

  • 225 g. mąki razowej
    1/2 łyżeczka soli
    200ml. wody
    100 g.sklarowanego masła
    dodatkowo mało do smażenia
    1filet z kurczaka
    2-3 łyżki kukurydzy z puszki
    1 cebula pokrojona i zrumieniona na maśle

Paranty nadziewane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę ,sól,wodę i masło wymieszać w misce i zagnieść gładkie ciasto.Podzielić na 6-8 porcji i rowałkować na stolnicy.Placki posmarować masłem,złożyć na pół a następnie zwinąć w rulonik.Każdy z nich spłaszczyć w dłoniach i ponownie rozwałkować na placek.
  • 2. Filet z kurczaka drobno pokroić w kostkę ,obsypać garam masalą,ostrą papryką,kurumą i smażyć na tłuszczu.Dodać zrumienioną cebulę i kukurydzę ,wmieszać i wystudzić.
  • 3. Na każdym placku nakładać ok.łyzki kurczakowego nadzienia , składać placki na pół i zlepić brzegi.Na patelni rozgrzać masło i delikatnie układać paranty.Smażyć z obydwu stron n złotobrązowy kolor,podawać z sosem czoskowym.

Notka redakcyjna

PPWS_07-2013

Komentarze

Podobne przepisy