1.Obcinamy górną część ananasa tak, aby zostały liścia i kilka centymetrów owocu.
Z pomocą ostrego noża zaczynamy wycinać ananas w ten sposób, żeby została nieduża kulka - głowa naszej przyszłej papugi.
Przechodzimy do kształtowania ciała ptaszka.Za pomocą ostrego noża ścinamy część liści.
2.Z ugotowanej marchewki wycinamy dziób i za pomocą wykałaczki przymocowujemy dziób do głowy. Z marchewki robimy włosy i oczy, groszek albo gwoździki wstawiamy na miejsce oczek, z zieleni robimy brwi.
3.Z 2 długich wykałaczek "robimy" nóżki i stawiamy papugę na ananas.
4.Ser i szynkę kroimy na małe kostki. Robimy koreczki. Ser+szynka+oliwka. Ser+szynka+pieczarka. Pomidor koktajlowy. Nakłuwamy po kolei koreczki na ananas.
Komentarze