Paprykowy kociołek z klopsikami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszna,pożywna i rozgrzewająca potrawa jednogarnkowa.

  • 20 min

Składniki:

  • litr bulionu
    mięso mielone 30g
    2 marchewki
    duża cebula
    1/2 selera
    2 papryki
    3 ziemniaki
    garść fasoli szparagowej
    puszka pomidorów
    woreczek ryżu
    sól,pieprz,majeranek,papryka ostra
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Paprykowy kociołek z klopsikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki,seler,cebulę i ziemniaki obrać.
    Marchewkę pokroić w dość grube plastry,cebulę posiekać w kostkę,seler zetrzeć na tartce o grubych oczkach,ziemniaki pokroić w kostkę.
    Paprykę pokroić w kostkę,fasolkę obrać,umyć.
    Zagotować bulion,wszystkie warzywa wrzucić do niego,dodać pomidory.
    Posolić,gotować około 20 minut.
    Mięso mielone wymieszać z surowym ryżem,przyprawić solą i pieprzem.
    Z mięsa formować kulki,obtaczać w mące i wrzucać do zupy.
    Gotować 20 minut.Doprawić papryką,majerankiem,pieprzem.

Porady

Wielkość pulpetów zależy od upodobań,można robić malutkie,albo i większe. Podczas mieszania zupy,trzeba uwazać,żeby pulpetów nie uszkodzić.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować