Paprykowy gulasz z kaszą kuskus

4.99 (154 ocen)

Niezwykle pachnący i aromatyczny gulasz. Z dodatkiem kaszy smakuje wyśmienicie :)

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa wieprzowego na gulasz
    czerwona papryka
    cebula
    2 szklanki bulionu mięsnego
    pół szklanki śmietany
    łyżka mąki
    2 łyżki przecieru pomidorowego
    łyżeczka cayenne
    łyżka wędzonej papryki
    pół łyżeczki bazylii
    4 ziarenka czarnego pieprzu
    1 ząbek czosnku

    kasza kuskus
Wystaw ocenę:

4.99 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Paprykowy gulasz z kaszą kuskus - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrojone na kawałeczki mięso i posiekaną cebulę podsmażamy na maśle.

    Dodajemy pokrojoną w drobną kosteczkę paprykę i jeszcze chwilkę podsmażamy.

    Zalewamy bulionem i doprawiamy wyciśniętym przez praskę czosnkiem, bazylią, pieprzem, wędzoną papryką i cayenne.

    Dusimy pod przykryciem około 40 minut.
  • 2. Mąkę dodajemy do śmietany, dokładnie mieszamy aby nie było grudek, wlewamy do mięsa.

    Dusimy jeszcze około 10 minut po czym dodajemy przecier i mieszamy.

    Jeśli trzeba doprawiamy do smaku.

    Całość podajemy z ugotowaną kaszą kuskus.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kuskus Mięso Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować