Paprykowy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pracuję w szpitalu. Gotuję dla męża i syna.

Składniki:

  • 3 małe jogurty naturalne
    10 dag sera feta
    po 1/2 czerwonej i żółtej papryki
    1/2 ogórka
    100 ml mleka
    ząbek czosnku
    łyżka oleju
    sól, pieprz

Paprykowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jogurty miksujemy z fetą, mlekiem, olejem i czosnkiem. Doprawiamy. Chłodzimy ok. godziny.
  • 2. Papryki myjemy, osuszamy i usuwamy gniazda nasienne. Miąższ kroimy w kostkę. Ogórka myjemy, obieramy, usuwamy gniazda nasienne. Miąższ
    kroimy w kostkę.
  • 3. Chłodnik wlewamy do miseczek. Posypujemy papryką i ogórkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2011

Komentarze

Podobne przepisy