PAPRYKOWO - SEROWA Z GRZANKAMI

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Szybka, prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna zupa.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • NA NIEWIELKI GARNEK:

    300 g szynki wieprzowej
    4 małe papryki czerwone
    2 duże cebule
    200 g serka topionego z szynką
    zioła prowansalskie
    czosnek granulowany
    sól, pieprz

    3 kromki chleba, łyżka masła

Paprykowo - serowa z grzankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z szynki pokroić na małe kostki i zagotować w garnku z wodą, wodę osolić, zebrać szumowiny i chwilkę pogotować.
  • 2. Następnie dodać do wywaru pokrojoną w kostkę paprykę i cebulę oraz serki topione. Zupę doprawić czosnkiem i ziołami oraz pieprzem i solą.
  • 3. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości składników.
  • 4. Na rozgrzanym maśle usmażyć do chrupkości pokrojony w kostkę chleb. Zupę nalewać na talerze a na wierzch posypywać grzankami.

Porady

Świetnie smakuje podana ze świeżą pajdą chleba.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy