Pałki paprykowo-cytrynowe z rękawa

5 (186 ocen)

Pikantne, lekko słodkie , pachnące i przepyszne :)

Składniki:

  • 5 pałek z kurczaka
    1 łyżka oliwy
    1/2 łyżeczki soku z cytryny
    1 łyżeczka:
    pieprzu cytrynowego
    papryki słodkiej
    papryki ostrej
    koperku suszonego
    soli czosnkowej

    rękaw do pieczenia
Wystaw ocenę:

5 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pałki paprykowo-cytrynowe z rękawa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kurczak 1. Pałki myjemy , osuszamy wkładamy do rękawa .
    Przyprawy mieszamy z oliwą przelewamy do rękawa. Dokładnie mieszamy by marynata pokryła każdy kawałek kurczaka.
    Pieczemy 45 min w 200 st. góra -dól.
    Po tym czasie rozcinamy rękaw i pieczemy 10 min w 180 st. by skórka stała się chrupiąca
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować