Paprykowe muffinki

0 (0 ocen)

Wytrawne muffinki świetnie sprawdzają się jako przystawka. Dość szybko się je robi, więc można je też przygotować na spotkanie ze znajomymi:)

Składniki:

  • 2 szkl. mąki,
    szkl. mleka,
    czerwona papryka,
    2 jajka,
    5 dag sera feta,
    5 dag półtłustego twarogu,
    10 dag stopionej margaryny,
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,
    szczypta soli,
    szczypta pieprzu.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Paprykowe muffinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • surowe paprykowe muffinki 1. Paprykę oczyścić, pokroić w koteczkę. Jajka wymieszać z mlekiem. Dodać zmieszane sypkie produkty. Oba sery rozgnieść widelcem i wraz z papryką dodać do masy. Wlać zimną margarynę.
  • surowe paprykowe muffinki 2. Nakładać do foremek na muffinki do 3/4 wys. Piec ok. 20-25 min w temp. 200st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować