Paprykowe kwiatuszki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pięknie się prezentują i doskonale smakują.

Składniki:

  • ● 3 jajka
    ● po 1 pomarańczowej, czerwonej i zielonej papryce
    ● 30 dag twardego żółtego sera
    ● 10 dag masła śmietankowego
    ● 2-3 ząbki czosnku
    ● pęczek koperku
    ● sól, pieprz

Paprykowe kwiatuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo
    z dodatkiem 2 łyżeczek soli.
    Studzimy i obieramy. Papryki
    myjemy, osuszamy i odcinamy wierzchy. Usuwamy
    gniazda nasienne. Koperek
    myjemy, osuszamy i siekamy.
    Czosnek obieramy, przeciskamy
    przez praskę.
  • 2. Ser ścieramy na tarce
    o małych oczkach. Ucieramy
    z masłem, czosnkiem i koperkiem
    (2 łyżki odkładamy
    do dekoracji). Doprawiamy
    do smaku.
  • 3. Papryki faszerujemy masą,
    pozostawiając pośrodku
    małe wgłębienie. Wkładamy
    po jajku i przykrywamy resztą
    masy. Chłodzimy godzinę.
    Kroimy w plasterki. Posypujemy
    resztą koperku.

Notka redakcyjna

PPWS_01-2012

Komentarze

Podobne przepisy