Paprykowa tarta.

0 (0 ocen)

Tarta jest pożywna, może stanowić samodzielne danie-alternatywa dla pizzy. Możemy wzbogacić serem ,szynką i pieczarkami.Pokrojona na małe trójkąty wspaniale zastępuje tradycyjne paszteciki.

Składniki:

  • 200g ciasta francuskiego
    2 papryki zielone
    1 papryka czerwona
    1 cebula
    1 łyżka oleju
    1 łyżka octu winnego
    100ml śmietany kremówki
    2 jajka
    sól, pieprz

Paprykowa tarta. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Formę do zapiekania wysmarować masłem i wyłożyć ciastem francuskim, nakłuwać. Wstawić do lodówki.

    Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju.
    Dodać ocet i śmietanę, zagotować i ostudzić.
    Wbić 2 jajka, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.

    Sos wylać na ciasto, ułożyć dekoracyjnie papryki, brzegi ciasta posmarować białkiem.
    Piec w temp.200-220stop. około 30min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Tarta serowo-paprykowa