Wymyśliłam ten przepis w tamtym roku, kiedy to nie miałam żadnego sosu do mięsa na gill.
15 min
Składniki:
1 czerwona papryka
pół czerwonej cebuli
sok z połowy limonki
mały pęczek kolendry
1 ząbek czosnku
kilka kropel tabasco
sół, pieprz do smaku
oliwa z oliwek
Paprykowa salsa na gilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Paprykę i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżeczce oliwy z oliwek aż papryka zmięknie. Następnie dodajemy zmiażdżony ząbek czosnku i całość blenderujemy. dodajemy posiekana kolendrę, sok z limonki i przyprawiamy solą, pieprzem i tabasco.
Salsę podajemy schodzoną. Najlepiej smakuje do mies z grila.
Porady
Jeżeli nie mamy limonki, możemy użyć soku z cytryny, a zamiast kolendry natkę pietruszki.
Komentarze