Paprykowa sałatka obiadowa

0 (0 ocen)

  • 10 min

Bardzo smaczna do pieczonych mięs

  • 10 min

Składniki:

  • 1/2 papryki czerwonej
    1/2 papryki żółtej
    1/2 papryki zielonej
    1/2 pęczka rzodkiewki
    1/2 główki sałaty zielonej
    10 pomidorów koktajlowych
    100 ml śmietany 18%
    sól
    pieprz

Paprykowa sałatka obiadowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy, osuszamy. Śmietanę doprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę rwiemy na mniejsze kawałki i układamy na talerzu , polewamy odrobiną śmietany. Papryki kroimy w paseczki, układamy na sałacie. Rzodkiewki kroimy w plastry a pomidory koktajlowe na połówki, kładziemy na paprykę, polewamy resztą śmietany. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy