Paprykowa ryba z salsą

0 (0 ocen)

  • 40 min

Lekkie i orzeźwiające połączenie :)

  • 40 min

Składniki:

  • 2 filety z dowolnej ryby
    1 pomidor
    1 awokado
    1 nieduży ogórek
    szczypiorek
    1 cytryna
    sól, pieprz
    słodka i ostra papryka
    przyprawa do ryb

Paprykowa ryba z salsą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rybka w przyprawach 1. Rybę skropić sokiem z cytryny i obsypać przyprawą do ryb i słodką i ostrą papryką, a następnie obsmażyć z obu stron.
  • Salsa 2. Awokado, pomidora i ogórka pokroić w kostkę, doprawić solą i pieprzem, dodać posiekany szczypiorek i sok z 1/2 cytryny.
  • 3. Rybę podawać z salsą. U mnie również z dodatkiem ryżu. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy