Paprykowa pierś z kurczaka na parze

5 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Zapraszam na paprykową pierś z kurczaka gotowaną na parze. Tak przygotowane mięsko jest smaczne, soczyste i zdrowsze niż tradycyjnie smażone.

  • 30 min

Składniki:

  • Przepis na 2 porcje:
    - pojedynczy filet z piersi kurczaka
    - olej
    - papryka, słodka lub ostra
Wystaw ocenę:

5 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Paprykowa pierś z kurczaka na parze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka przepłukać. Osuszyć ręcznikiem papierowym.
  • 2. Następnie mięso przekroić na pół. Nie rozbijać tłuczkiem.
  • 3. Zagotować wodę i włożyć do garnka sitko do gotowania na parze. Każdy kawałek kurczaka natrzeć lekko olejem i oprószyć z każdej strony papryką.
  • 4. Tak przygotowane piersi położyć na sitko nad parującą wodą. Przykryć pokrywką, Gotować ok 30 minut, Co jakiś czas przewracając mięso na drugą stronę.
    podawać z ulubionymi dodatkami obiadowymi,

Porady

Mięso po ugotowaniu może być wykorzystane na zimno na kanapkę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2017

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować