Paprykowa pasta na kanapki

4.5 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przepisy wymyślam lub podpatruję u mamy. Sprawdzone często zamieszczam na moim blogu.

Składniki:

  • ● 2 czerwone papryki
    ● 25 dag półtłustego serka twarogowego
    ● ząbek czosnku
    ● 1/2 średniej cebuli
    ● sól, pieprz
    ● ostra czerwona papryka
    ● szczypiorek
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Paprykowa pasta na kanapki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki pieczemy w piekarniku
    rozgrzanym do temperatury
    200 °C ok. 15 minut (aż
    na skórce pojawią się czarne
    plamki). Następnie przekładamy
    do foliowego woreczka
    i odkładamy, aby przestygły.
    Obieramy ze skórki, kroimy
    w dość duże kawałki.
  • 2. Czosnek obieramy, przeciskamy
    przez praskę. Cebulę
    kroimy w kostkę. Dodajemy
    paprykę, ser i przyprawy.
    Miksujemy do uzyskania jednolitej
    konsystencji.
  • 3. Szczypiorek myjemy
    i drobno siekamy. Wsypujemy
    do pasty i mieszamy.
    Smarujemy pieczywo.

Porady

Składników nie należy za długo miksować, aby pasta nie zrobiła się płynna.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować